Baleye Hazırlık Sınıfları;4-6 Yaş grubu çocuklar için oluşturulmuş olan;yaratıcı dans çalışmaları,balenin temel pozisyonlarının ve baleye hazırlayıcı ilk adımların öğretildiği baleye başlangıç çalışmalarıdır.Ayrıca Baleye Hazırlık derslerinde hedeflenen,derslerde yapılan müzik,ritim ve duyuş çalışmaları ile,çocukların müzik kulağı,duyuş yetenekleri ve ritim duygularını geliştirilmesidir.

 Baleye başlangıç sınıflarında derslerde ağırlıklı olarak,balenin temel kurallarına,bale terminolojisine (bale terimleri),müzikaliteye ve ifadeye yer verilir.

 Bale Hazırlık eğitiminin ilerleyen seviyesinde ise (Baleye Hazırlık 2.sınıf) çocukların bale tekniklerinin gelişmesi için ağırlıklı olarak;bale tekniği,zarafet,pozlar,doğru bir vücut çizgisi (duruş) oluşturmak ve güçlendirme egzersizleri üzerinde yoğunlaşılır.

 Baleye yeni başlayan 4-6 yaş arası öğrencilerin yaş ve seviyeleri baz alınarak,eğitmen tarafından deneme dersi yapılır.Kursiyerler,Milli Eğitim Bakanlığı’nın Talim Terbiye Kurulu onaylı Müfredat Programlarına uygun sınıf ve seviyelere (Baleye Hazırlık 1.Seviye ya da Baleye Hazırlık 2.Seviye)  yerleştirilirler.

Baleye Hazırlık Eğitimleri
Baleye Hazırlık Eğitimleri

 BALEYE HAZIRLIK DERSLERİNDE EGZERSİZ KIYAFETLERİ NASIL OLMALIDIR?

Bale disiplin gerektirir. Öğrencilerin bale yaparken baleye uygun şeklide hareketlerini kısıtlamayacak, öğretmenin onları net bir şekilde görüp teknik hatalarını düzeltebileceği tarzda, kurallara uygun bir şekilde giyinmeleri gerekmektedir.

Egzersiz kıyafetlerinde, her kursun kuralları,renk ve model seçimleri farklı olabilir. Genellikle pembe renk çocukların sevdikleri ve ilgilerini çeken bir renk olduğu için Baleye Hazırlık Sınıflarında tercih edilmektedir.

Hazırlık Sınıfı derslerinde genellikle kızlar; pembe bale mayosu, pembe tül etek, polar, ince çorap, patik, şaç bandı ve topuz için saç filesi kullanmaktadırlar.

Erkekler ise, kısa beyaz t-shirt, siyah tayt ve patik kullanırlar.

BALE DERSLERİNDE SAÇLAR NASIL OLMALIDIR ?

Bale derslerinde, kız öğrencilerin saçları düzgün ve sıkı yapılmış balerin topuzu olmalıdır. Topuz dikkatlerinin dağılmaması, dengelerinin düzgün ve doğru bir biçimde gelişmesi için mutlaka gereklidir. Ders boyunca topuzun bozulmaması için topuzun üstüne saç filesi takılmalıdır. Ayrıca; saçın ön tarafına da  yine saçların öne düşmemesi için, saç bantı takılarak saçın ön kısmı da düzgün bir şekilde sabitlenmedir.